Побутовим споживачам

Актуальні питання щодо припинення та відновлення електропостачання

Якщо побутовий споживач має заборгованість за спожиту електроенергію та проігнорував надіслане попередження, то відповідно до п. 7.5. розділу VII Правил роздрібного ринку електроенергії (далі – ПРРЕЕ), постачання електроенергії такому споживачу може бути припинено.
Як відновити постачання електроенергії у такому випадку? Коли звертатися до постачальника?
Відповідно до п. 8.4. Договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг відновлення постачання електричної енергії може бути здійснено за умови повного розрахунку споживачем за спожиту електричну енергію та відшкодування витрат постачальника на заходи з припинення та відновлення постачання електроенергії.
 
Порядок дій у такому випадку буде наступним:
  • Для того, щоб відновити постачання електроенергії, спочатку варто сплатити заборгованість за спожиту електричну енергію. Наприклад, це можна зробити в особистому кабінеті або в інший зручний спосіб. Датою здійснення оплати згідно п. 4.4 ПРРЕЕ є дата, на яку оплачена сума коштів зарахована на рахунок електропостачальника.
  • Звернутись до Центру обслуговування клієнтів для отримання рахунку на відключення та повторне підключення можна на наступний робочий день після відключення. Згідно п. 7.13 ПРРЕЕ, Оператор системи розподілу має один робочий день після виконання робіт з припинення електроживлення, щоб повідомити електропостачальника про виконання таких робіт.
  • Відновлення постачання електричної енергії буде здійснено оператором системи розподілу протягом 3 робочих днів у містах та 5 робочих днів у сільській місцевості після сплати електропостачальнику заборгованості за спожиту електроенергію, витрат за відключення і повторне підключення.
Найкращий варіант - не допускати відключення електроенергії.
ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ» закликає всіх споживачів вчасно сплачувати рахунки та підтримувати стабільність енергосистеми нашої країни. Дякуємо за співпрацю та розуміння!

14.02.2024

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет