Побутовим споживачам

Що таке нарахування по середньому і чому воно відбувається?

Якщо клієнт повідомляє показання регулярно та вчасно, обсяг визначається завжди чітко. У разі відсутності актуальних даних лічильника може бути суттєва похибка.

Тоді оператор системи розподілу вимушений брати за основу показання, які були зафіксовані раніше, і виходячи з них розраховувати середньодобове споживання.

Наприклад, споживач взагалі не користувався електроенергією протягом кількох тижнів, не передав показання, але йому нараховано обсяг, як і у минулі періоди. Цей обсяг визначений по середньому, а не по фактичному споживанню.

Потім інформацію про кількість використаних кВт-годин отримує постачальник («ЕНЕРА ВІННИЦЯ»), застосовує діючий тариф та виставляє рахунок. Якщо оператор системи розподілу надав постачальнику середнє споживання клієнта, то і сума до сплати може не відповідати очікуванням клієнта.

Що треба робити, щоб оператор системи розподілу нараховував фактично, а не по середньому?

Вчасно подавайте показання лічильника. Це потрібно робити в останні два календарні дні місяця і у три дні наступного. Обов'язково зважайте на кількість днів у місяці. Дані приймаються навіть якщо це вихідні або державні свята. 

Надсилайте дані онлайн. Це можна зробити за декілька секунд у найбільш зручний для вас спосіб - через чатбот, мобільний застосунок або особистий кабінет на сайті.

P.S. З 30 травня по 3 червня - час передачі показів лічильника

30.05.2024

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет