Побутовим споживачам

Щоб уникнути зайвих нарахувань – передавайте показання лічильника щомісяця

Як вже всім відомо, покази лічильників передаються до операторів системи розподілу (на території Вінницької області це – АТ «Вінницяобленерго» або АТ «Укрзалізниця»), проте нарахування на передані обсяги здійснює ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ», тому надзвичайно важливо, щоб показники були зафіксовані правильно.

Справа в тому, що оператор системи розподілу має формувати обсяги споживання чітко у відповідності до Кодексу комерційного обліку електричної енергії. І коли є покази, які передав сам споживач або зняв контролер під час контрольного огляду приладу обліку – рахунок виставляється відповідно до цих даних.

У разі якщо покази передані не були, то оператор системи розподілу має визначити обсяг споживання за поточний місяць у відповідності до Кодексу комерційного обліку електричної енергії, тобто розрахунковим шляхом за значенням середньодобового обсягу споживання.

Тому, щоб не отримати некоректне нарахування у рахунку, подбайте про своєчасну передачу показів! Сьогодні, 3 липня закінчується період передачі показів електролічильників за червень.

Нагадуємо, що згідно з рішенням уряду, тариф для населення нині становить 4,32 грн/кВт∙год.

03.07.2024

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет