Побутовим споживачам

Щодо врегулювання договірних відносин з постачання електричної енергії у разі смерті споживача

Шановні побутові споживачі, інформуємо вас про зміни щодо постачання електричної енергії у разі смерті споживача. 

Так, відповідно до Постанови НКРЕКП №1822 від 04.10.2023 внесено зміни до Правил роздрібного ринку електричної енергії, з метою врегулювання договірних відносин з постачання електричної енергії у разі смерті споживача, а саме укладення договорів з його спадкоємцем, який у встановленому законом порядку скористався правом на подання заяви про прийняття спадщини, до складу якої входить об’єкт побутового споживача, до моменту набуття права власності на нього.

Цією Постановою передбачене право спадкоємця на укладення договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг.

Отже, у випадку смерті власника об’єкта побутового споживача спадкоємцю необхідно звернутись до оператора системи розподілу для укладання договору про надання послуг з розподілу/передачі електричної енергії. Після укладання угоди з ОСР спадкоємцю необхідно звернутись до Центру обслуговування споживачів ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ» для укладання Договору та надати наступні документи:

  1. Копію паспорта та копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера або реєстраційного номера картки платника податків, копію паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття ідентифікаційного номера, офіційно повідомили про це відповідні органи державної влади і мають відмітку у паспорті);
  2. Паспорт точки розподілу/передачі об'єкта (площадки вимірювання);
  3. Копію довідки від нотаріуса, що підтверджує подання заяви про прийняття спадщини. Переважне право на укладення такого договору має право особа (спадкоємець), яка проживає за адресою місцезнаходження об’єкта побутового споживача та надасть документальне підтвердження місця реєстрації або довідку органів місцевого самоврядування про місце фактичного проживання за адресою місцезнаходження об’єкта побутового споживача.

Варто відзначити, що новий договір укладається на умовах діючого договору споживача і діє до моменту звернення спадкоємця, після набуття права власності на об’єкт побутового споживача з наданням копії витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності.

Звертаємо увагу, що у разі відсутності ініціативи спадкоємця впродовж 20 робочих днів щодо укладення договору з оператором системи розподілу, а потім з електропостачальником, в такому випадку постачання електричної енергії за відповідним договором буде припинено у встановленому порядку Правил.

 

24.11.2023

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет