Діяльність компанії

Важливість оплат за електроенергію під час війни

На ваші прохання надаємо роз’яснення щодо особливостей оплати рахунків за спожиту електроенергію в умовах воєнного стану.

Справа в тому, що до нас надходить багато звернень, в яких споживачі повідомляють про те, що на час війни рахунки можна не оплачувати, тому що борги, які накопичаться протягом цього періоду будуть «списані».

Звертаємо вашу увагу – це хибна інформація! Наразі відсутні будь-які законодавчі акти, які дозволяють не платити за спожиті комунальні послуги.

Натомість, НКРЕКП прийняла постанову №413 від 26.04.2022 «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 25 лютого 2022 року № 332 та визнання такою, що втратила чинність, постанови НКРЕКП від 08 квітня 2020 року № 766», де чітко визначила дії споживачів щодо оплати рахунків.

Так у даній Постанові зазначено, що споживачі мають вживати вичерпних заходів з оплати рахунків за електричну енергію відповідно до договорів.

Якщо ж споживач неспроможний здійснити оплату у зв’язку із дією в Україні воєнного стану, в такому випадку він має обов’язково повідомити про це свого постачальника і надати документи, що обґрунтовують таку неспроможність. Також у Постанові зазначається, що саме споживач повинен ініціювати укладення графіка погашення заборгованості.

Закликаємо усіх, хто має прострочену заборгованість, якомога швидше вжити заходів для її погашення або реструктуризації. Також дякуємо тим, хто оплачує свої рахунки! Завдяки вам енергетика області функціонує стабільно, а електроенергія постачається в місця, де її потребують: в лікарні, військові частини, на підприємства харчової промисловості і в кожну оселю!

23.08.2022

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет