Побутовим споживачам

«ЕНЕРА ВІННИЦЯ» чи «Вінницяобленерго»: хто за що відповідає?

Найчастіше побутовий споживач електроенергії контактує з двома компаніями: постачальником та оператором системи розподілу (обленерго або іншою розподільчою компанією). Кожна з них має свої функції. Щоб швидко вирішити питання електропостачання, варто розібратись до якої компанії у якому випадку звернутися.
✅«ЕНЕРА ВІННИЦЯ» – постачальна компанія, яка забезпечує електричною енергією населення та бізнес, зазделегідь купуючи електроенергію на ринках в обсягах, достатніх для електропостачання усіх своїх клієнтів. Постачальник визначає клієнтам суму до сплати на основі обсягів споживання, переданих йому розподільчою компанією та формує рахунки на оплату спожитої електричної енергії.
Ви завжди можете звернутись до «ЕНЕРА ВІННИЦЯ»» з питань:
▶️діючих тарифів на електроенергію;
▶️стану ваших розрахунків,
▶️інформацію щодо нарахувань та розрахунків.
Отримати допомогу наших фахівців можна в Центрі обслуговування клієнтів або кол-центрі, у соціальних мережах у Facebook та Іnstagram.
✅Оператор системи розподілу (ОСР) – це компанія, яка обслуговує локальні лінії електропередачі, відповідає за їх функціональність та передачу електроенергії кінцевому споживачу. ОСР здійснює функції розподілу електричної енергії, в тому числі прийом показів лічильників, облік електричної енергії, формування рахунку за розподіл, якщо споживач обрав схему самостійної оплати за розподіл в ОСР.
ОСР також здійснює обробку показів лічильників та визначає обсяг споживання електроенергії. У подальшому ОСР передає ці обсяги постачальнику для проведення розрахунку.
Якщо ви споживаєте електроенергію у Вінницькій області, вашим ОСР є одна з цих компаній-операторів системи розподілу:
🟩АТ «Вінницяобленерго»,
🟩АТ «Укрзалізниця».
Звертайтесь до ОСР якщо у вас є питання щодо:
▶️стану електромережі;
▶️обслуговування приладів обліку;
▶️ показників;
▶️підключення або відключення електроенергії.

16.01.2023

Сплачуй легко

Особистий кабінет